Heb jij als ouder extra ondersteuning nodig? Heeft je kind behoefte aan het vergroten van weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfbeheersing? Of zijn er sociale, emotionele of gedragsproblemen?

Dan kan ik je helpen. Ik ondersteun graag bij de opvoeding, zodat je weer met plezier en vanuit je hart in contact staat met je kind. Kinderen help ik om weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten.

  • Ik bied psychosociale ondersteuning en begeleiding, bij:
    • sociale problemen: weinig of geen vriendjes hebben, onvoldoende weerbaar zijn;
    • Emotionele problemen: onzekerheid, (faal)angst, somberheid, teruggetrokken gedrag;
    • Gedragsproblemen: impulsief zijn, boosheid, moeite met het herkennen van emoties, onvoldoende zelfstandigheid.
  • Ik help bij het vergroten van weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfbeheersing van je kind

Ik bied altijd een op maat gemaakt, persoonlijk programma. Dit gaat in samenspraak met ouders, het kind, de leerkracht en/of de IB-er op de school. Hierbij denkt het kind, afhankelijk van de leeftijd, ook mee over de invulling.

Het begeleidingstraject bestaat uit 8 tot 10 contactmomenten. Soms loop ik ook wat langer mee. Daarbij werk ik met een ‘ik-boek’, de doos vol gevoelens of gevoelsplaatjes, ‘Een Taal erbij’, ontspanningsoefeningen, creatieve werkvormen en elementen uit Kids Skills en het Rots en Water programma. De inhoud is afhankelijk van de persoonlijke behoeften van het kind.

Neem contact op bij vragen, of als je een vrijblijvend kennismakingsgesprek wilt hebben.